onsdag 18. februar 2009

Feltkurs

Her er nokre bilete frå det siste feltkurset mitt før eg reiste frå Island i fjor vår (mai månad). Me har fin natur heime, men jammen er det fint andre stader og!

Smelting av bre i aksjon

Hana foran foss...

Slik ser fossen ut utan ei japansk jente foran!

Eg og Helena vart litt skuffa då me fann ut at feltkurset, som varte i ei veke, sjølvsagt kolliderte med 17.mai, så me kjøpte inn softis, teikna flagg, song "Ja, vi elsker" foran heile klassen og var vel stort sett ganske irriterande heile dagen der me ropte "hipp hipp hurra" sånn omtrent 390 gongar.. Vår vesle hemn for at me ikkje fekk feire i Reykjavik med dei andre nordmennene;)


Breisen er ikkje akkurat så rein...

Fine isfjellet!

Eine forelesaren vår (Ivar Ørn) prøver å forklare prosessane foran Sólheimajökull, men det er vel ikkje så lett når me hadde mangt slags folk i klassen (t.d ein indar som studerte sosialantropologi og fleire som verkeleg ikkje hadde så mykje å gjere der...).

Ja, eg likar isfjell!


Gígjökull, ein kjempeflott (og bratt) brearm!

Nok eit bilete av Sólheimajökull. Det var foran denne breen at me hadde feltarbeidet. Ikkje så verst arbeidsforhold her, betre ventilasjon enn på kjøkenet på hotellet ein heit søndagsettermiddag iallefall!;)
Her har det runne mykje smeltevatn ut frå Sólheimajøkull. Det var mange av elevane som ville inni, men heldigvis var forelesarane flinke til å advare om at det kunne rase ned. Er mange som har mista livet sitt unødvendig slik.

Ingen kommentarer: